Τηλεδιάσκεψη γίνεται αυτή την ώρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Στην σύσκεψη η οποία γίνεται υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετέχουν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου έφτασε νωρίτερα για να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα αλλά και με τους επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας.Εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό ξεκινά η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας βρέθηκαν στην πρωινή σύσκεψη της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου δόθηκαν κατευθύνσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων.

«Το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες όπου δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απευθυνόμενος στα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

«Η δική σας δουλειά είναι με την παραίνεση, με τις συστάσεις σας, με την ευγένεια που σας διακατέχει και έχετε αποδείξει όλον αυτόν τον καιρό, να συνδράμετε στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους, οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το κράτος σε ακραίες περιπτώσεις να εφαρμόζει τον νόμο και να δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι είναι πέρα από αυτόν», επισήμανε.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «το μέλημά μας, το κύριο, δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι. Το μέλημά μας είναι σταδιακά, βήμα βήμα, να ανοίξουμε την αγορά, να μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ