Κλείδωσε η συνάντηση των δύο ηγετών που θα πραγματοποιηθεί είτε στις 24, είτε στις 25 Σεπτεμβρίου – Ο Κύπριος πρόεδρος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως ήταν φυσικό στο τετ-α-τετ των δύο ηγετών κυριάρχησε το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και της επανέναρξης των επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η οποία τη δεδομένη στιγμή θεωρείται… αβέβαιο

Λευκωσία και Αθήνα διατηρούν διαχρονικά ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας, συμπλέοντας σε ό,τι αφορά τη γείτονα χώρα και τον χειρισμό αυτής. Πόσο μάλλον τώρα που επεξεργάζονται ένα κοινό πλαίσιο στρατηγικής ενόψει των επισκέψεών τους στη Νέα Υόρκη, την ώρα που η Τουρκική προκλητικότητα παραμένει αναλλοίωτη σε ένταση.

Ο Κύπριος πρόεδρος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως ήταν φυσικό στο τετ-α-τετ των δύο ηγετών κυριάρχησε το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και της επανέναρξης των επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η οποία τη δεδομένη στιγμή θεωρείται… αβέβαιο.

Ο Κύπριος πρόεδρος επιβεβαίωσε τη στάση της Άγκυρας, η οποία έχει στυλώσει τα πόδια και παρά τον μαραθώνιο συναντήσεων με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, αρνείται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν δεν είναι αυτή που θα καθορίσει απόλυτα το πλαίσιο αυτών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι «τα θέλει όλα, διαφορετικά δεν συζητά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ