Παρά το γεγονός ότι η Κίνα αποτέλεσε την εστία δημιουργίας και έξαρσης του νέου ιού, που στη συνέχεια μεταδόθηκε σε όλο τον πλανήτη, υποφέροντας με χιλιάδες κρούσματα και μετρώντας ένα αδιανόητο μέγεθος νεκρών, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, τα wet markets», δηλαδή αγορές όπου πωλούνται κρέατα, ψαρικά και άλλου είδους τρόφιμα.

Σε κάποιες από τις εν λόγω αγορές διατίθενται προς πώληση ζώα, όπως σκυλιά, λαγοί και χελώνες, είτε νεκρά είτε ζωντανά και σφαγιάζονται επί τόπου, εφόσον το ζητήσει ο πελάτης.
Αυτό έχει προκαλέσει οξύτατο προβληματισμό στους επιστήμονες ανά τον κόσμο, που ζητούν επίμονα να ληφθούν μέτρα για την παύση της λειτουργίας αυτών, καθώς ελλοχεύει σε αυτές ο κίνδυνος εμφάνισης νέων ασθενειών και ο πλανήτης δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος μίας ακόμη ανάλογης κρίσης.

Στην εν λόγω επιστολή λοιπόν, ο ΠΟΥ καλείται να προτείνει στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να απαγορεύσουν μόνιμα τις αγορές όπου πωλούνται ζωντανά άγρια ζώα και να σταματήσουν ή να μειώσουν το εμπόριο του κρέατος αυτών των ειδών, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Οι ειδικοί ζητούν επίσης εμφατικά να εξαιρεθεί «κατηγορηματικά» η χρήση άγριων ζώων (συμπεριλαμβανομένων των εκτραφέντων σε αιχμαλωσία) από τους ορισμούς και τους κανόνες του οργανισμού για τα παραδοσιακά φάρμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ