Η δημιουργία και κατοχύρωση συλλογικού σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μακεδονικά προϊόντα και υπηρεσίες βρέθηκε σε πρώτο πλάνο σε συνάντηση εργασίας που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της επιτροπής διεθνούς εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννας -Μισέλ Ασημακοπούλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την έμπρακτη υποστήριξη και προώθηση των μακεδονικών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω και της στήριξης σχετικής πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας για τη δημιουργία και καταχώρηση συλλογικού σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εν λόγω προϊόντα.

Στην εκδήλωση, αναλύθηκαν τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και παρουσιάστηκαν δράσεις οι οποίες άπτονται της προωθούμενης καταχώρισης ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα και υπηρεσίες.

«Πρέπει όλοι μαζί τώρα να δώσουμε μάχες για να προστατεύσουμε τα μακεδονικά προϊόντα, το σήμα τους το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι η θωράκιση της προσπάθειας που κάνουμε για την ανάδειξη και προστασία των Μακεδονικών προϊόντων» τόνισε η Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας. «Η θωράκιση, η προώθηση και η προστασία των Μακεδονικών προϊόντων και υπηρεσιών που επιτυγχάνεται με το καινούργιο σήμα είναι ύψιστη προτεραιότητά μας» ανέφερε κλείνοντας την ομιλία της η κ. Ασημακοπούλου.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΚΜ και ο Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ