Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικούς των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου για την αποτροπή του πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Κουρμούλη, μέλος της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών και του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, στο 902.gr, η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου άνεργου από το 2011, στο οποίο διαμένει με τη μητέρα του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της. Το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται είναι το μοναδικό τους σπίτι. Το χρέος προέρχεται από δάνεια στο οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν τα χρόνια της κρίσης. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί αίτημα από τους δανειολήπτες για διευθέτηση του χρέους.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν συνάντηση με τον προϊστάμενο του δικαστικού τμήματος και όπως καταγγέλλουν στο 902.gr, δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, η οποία τους χτύπησε και τους ψέκασε με χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνταξιούχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ