Θερμές χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Νωρίτερα, ο κ. Πομπέο είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Στην αρχή της ομιλίας του, σημείωσε πως αισθάνεται τιμή που επισκέπτεται το λίκνο της Δημοκρατίας και νιώθει πως είναι ανάμεσα σε φίλους.

Διαμήνυσε πως οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας, ότι το μέλλον της είναι πολύ λαμπρό και πως έχει προχωρήσει σε θαρραλέα βήματα για την οικονομική της ανάπτυξη. Αναφερόμενος στις σημερινές του επαφές στην Αθήνα, ο κ. Πομπέο τις χαρακτήρισε εξαιρετικές.

Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενο νέων «Ιμίων»
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η Ελλάδα σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ένα ελληνικό νησί, έστειλε το μήνυμα πως «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας».
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε παράνομες γεωτρήσεις
Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ερωτηθείς αν αναμένουμε κυρώσεις, απάντησε πως «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τους Τούρκους ότι αυτά δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» και τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτή «η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ