Κάλεσμα για μια Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος και Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου αναμένεται ότι θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η τελετή των εγκαινίων είναι σε εξέλιξη, ενώ χοροστατεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα, στο Βελλίδειο, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου. Κατά την προσέλευσή του, χαιρέτισε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ανακοινώσει τα εξής μέτρα:

Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.

Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
Τρίτο πεδίο αποτελούν τα Εργασιακά. Ο κ. Μητσοτάκης θα πει ότι στόχος είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης, και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα σημειώσει ότι η συζήτηση για τα εργασιακά γίνεται πεδίο ανακύκλωσης και θα επισημάνει ότι η υπερ-ρύθμιση και o ασφυκτικός έλεγχος στο όνομα δήθεν της προστασίας των εργαζομένων, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.
«Δέσμευσή μας, λοιπόν, είναι εντός τετραετίας η χώρα να βρεθεί στον μέσο όρο της Ένωσης. Ξεκινώντας με το εθνικό πλαίσιο κατά της γραφειοκρατίας με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Πρώτη μας ενέργεια είναι να κάνουμε τον πολίτη σύμμαχο στην καταπολέμηση της ταλαιπωρίας του: Θεσμοθετούμε το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, με αποστολή την κυλιόμενη αποτύπωση των διοικητικών βαρών που προκύπτουν από νόμους ή από αποφάσεις της Διοίκησης, για επιχειρήσεις, πολίτες και υπαλλήλους.
Πριν από το τέλος του χρόνου, θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες. Που δεν θα έχουν, απλώς, μία φωτογραφία και μερικά στοιχεία κατόχου.

Αλλά θα ενσωματώνουν μια εξελιγμένη υποδομή, με ψηφιακές υπογραφές, η οποία θα επιτρέπει την λεγόμενο «απομακρυσμένη ταυτοποίηση».

Θα μπορούμε, έτσι, με ασφάλεια να έχουμε πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες από το σπίτι ή τη δουλειά», αναμένεται να πει.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα ανακοινώσει την προώθηση νομοθετικών πράξεων για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Το ακίνητο στην Περαία θα φιλοξενήσει το «Thess/Intec». Ένα νέο πάρκο καινοτομίας το οποίο θα χρηματοδοτήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης. Ήδη, πολλές επιχειρήσεις έχουν υπογράψει από τώρα μνημόνια συνεργασίας ώστε να αναβαθμίσουν εκεί τα ερευνητικά τους τμήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ