Δύσκολη αναμένεται η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα που ξεκινάει στη χώρα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, με τη σταδιακή άρση της καραντίνας. Η καθημερινότητά αλλάζει και πάλι και όπως είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, αλλά και οι αρμόδιοι υφυπουργοί,«το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι».Η σημαντικότερη αλλαγή, σίγουρα, είναι ότι από την ερχόμενη Δευτέρα σταματάμε να στέλνουμε sms στο 13033 ή να έχουμε έγγραφη βεβαίωση για τις μετακινήσεις μας. Αυτό είναι και το πιο βασικό αλλά η κυκλοφορία μας σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να συνοδεύεται και από μάσκα.Καταργείται το sms και η κυκλοφορία πλέον θα γίνεται ελεύθερα
Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα καταστήματα, νοσοκομεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α.
Στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία μόνο για την Γ Λυκείου και στις 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια.
Την 1η Ιουνίου και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Οι εκκλησίες θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου για ατομική προσευχή και στις 17 Μαΐου για όλους τους πιστούς πάντα με μέτρα ασφαλείας.
Οι οργανωμένες παραλίες θα μείνουν κλειστές.
Την 1η Ιουνίου επαναλειτουργεί ο τομέας εστίασης, ανοίγουν καφέ, εστιατόρια σε ανοιχτούς χώρους
Την 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας
Απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ