Πίστος στη συνήθειά του, να μαζέυει αδέσποτα, όπου τα βρει, να τα φροντίζει και να τα χαρίζει σε παιδικά ιδρύματα, ο πρωθυπουργός σταμάτησε το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του ένα σκυλάκι και φρόντισε να πράξει τα δέοντα. Παρόμοια είχε κινηθεί και όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σε μια επίσκεψή του στη Βεργίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου, τοποθετήθηκε για το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς, σε ερώτηση που δέχτηκε κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

«Δεν με θυμώνει τίποτα πιο πολύ -και νομίζω ότι ισχύει για πάρα πολλούς συμπολίτες μας- από το να βλέπω περιστατικά κακοποίησης ζώων, τα οποία μας προσβάλλουν όλους βάναυσα. Αλλά προφανώς το ζήτημα δεν εξαντλείται μόνο εκεί. Υπάρχει ένα συνολικότερο ζήτημα διαχείρισης, τι κάνουμε με τα αδέσποτα. Υπάρχει μία συνολική ανάγκη να ξαναδούμε το νομοθετικό πλαίσιο – και έχω ήδη ζητήσει από την κοινωνία των πολιτών, από φιλοζωικές οργανώσεις να μας κάνουν προτάσεις για ένα συνολικό σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά στα ζώα συντροφιάς. Οι προηγούμενες προτάσεις που είχαν γίνει ήταν εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς δεν μπορεί να θεωρείται φορολογικό τεκμήριο το να έχει κάποιος ένα ζώο συντροφιάς – διότι είχαν ακουστεί και αυτά στο πλαίσιο της προηγούμενης διαβούλευσης. Και βέβαια, η αρμοδιότητα πρέπει να είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα – για τα ζώα συντροφιάς μιλάμε – του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, αλλά θα υπάρξει μία συνολική στρατηγική για το ζήτημα αυτό για το οποίο έχουμε μεγάλη προσωπική ευαισθησία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ