Έντονος παραμένει ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους ή που δεν βρίσκονται κοντά σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί. Σύσσωμος, πάντως, ο κλάδος θεωρεί ότι έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα οικονομικά μέτρα, καθώς και τα λεπτομερή υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοσθούν, καθώς τίθενται αρκετά ερωτήματα από μεγάλη μερίδα των επαγγελματιών του κλάδου.Στα οικονομικά μέτρα, βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας με τους επιχειρηματίες να ζητούν στήριξη από το κράτος. Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Νικολαράκου «Βρέχει δισ.. Ακούμε την κυβέρνηση να μοιράζει δισ. αλλά εμείς τίποτα. Στην τσέπη μας δεν έχει μπει ούτε ευρώ». Συγκεκριμένα ζητούν η όποια ενίσχυση να μην περνάει μέσα από τις τράπεζες και να θεσπιστεί ρύθμιση οφειλών με πολλές δόσεις για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί κανόνες για τη λειτουργία των εστιατορίων που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ταυτόχρονα στο κατάστημα ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας και όχι ανά 3 τ.μ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα και όχι 4 που προβλεπόταν αρχικά. Δεν υπάρχει όριο όταν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα.
Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,10 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,70 μ. Αρχικά προβλεπόταν απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τουλάχιστον 2 μέτρα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικός ημιυπαίθριος χώρος όταν τουλάχιστον μία πλευρά αυτού βρίσκεται σε επαφή με εξωτερικό χώρο ή αίθριο που μπορεί να αφαιρεθεί. Σε περίπτωση που ανοίγει η οροφή ενός χώρου, τότε μπορεί όλος αυτός να αξιοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ