Ανοδική τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια λόγω της ενίσχυσης του τουριστικού κύματος προς τη νύμφη του Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ξενοδοχειακής αγοράς όσο περισσότερα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών αποκτά η Θεσσαλονίκη, τόσο πιο ελκυστική θα γίνεται στους τουρίστες, οι απαιτήσεις των οποίων αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Μάλιστα υπάρχουν περίοδοι, όπως για παράδειγμα μεγάλες κλαδικές εκθέσεις, με αποκορύφωμα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που η πόλη… βουλιάζει με συνέπεια τα περισσότερα ξενοδοχεία να είναι απαραίτητα προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Μόλις 14 πεντάστερα ξενοδοχεία σε λειτουργία στη Θεσσαλονίκη

Είναι χαρακτηριστικό πως σε εξέλιξη, η στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται πεντάστερα, αλλά και boutique hotels, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν το προφίλ των τουριστικών υποδομών της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας η Θεσσαλονίκη διαθέτει στο δυναμικό της 143 ξενοδοχεία με 15.062 κλίνες, ενώ το 2010 διέθετε 139 ξενοδοχεία με 14.139 κλίνες. Από το σύνολο το ξενοδοχείων μόλις τα 14 εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των 5 αστέρων, ενώ σημαντικά αυξητική τάση καταγράφεται στις τετράστερες μονάδες καθώς η πόλη έχει 28 με 3.876 κλίνες, όταν δέκα χρόνια νωρίτερα οι κλίνες δεν ξεπερνούσαν τις 2.750 και τα ξενοδοχεία τα 20.

Η πλειονότητα, πάντως των τουριστικών μονάδων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη είναι τριών αστέρων (41 ξενοδοχεία). Μείωση εντοπίζεται στις μονάδες με δύο αστέρια (από 30 το 2010, το 2018 αριθμούσαν τα 27) με τη δυναμικότητα τους να περιορίζεται κατά 321 κλίνες. Ένα αστέρι διαθέτουν 33 ξενοδοχεία.

Πολυτελή projects σε εξέλιξη

Το πρώτο της πεντάστερο ξενοδοχείο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 45, θα λειτουργήσει η Ledra Hotels & Villas, του ομίλου Σπανού. Ο όμιλος που αναπτύσσει και διαχειρίζεται υπερπολυτελή ξενοδοχεία, θα αποκτήσει παρουσία στα δίδυμα κτήρια της εταιρείας «Μηχανική Περιβάλλοντος», η οποία προχώρησε στην εικοσαετή μίσθωσή τους. To νέο ξενοδοχείο θα ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα, ενός διεθνούς brand, με τα οποία συνεργάζεται η Ledra.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Δεκέμβριο του 2020, ενώ η δυναμικότητα του θα είναι 100 δωματίων.

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή 5άστερου city hotel στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη από την «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις». Οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα του 2020 και το οκταώροφο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει με το όνομα «Olympion City Hotel». Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα είναι 27 δωμάτια, με 57 κλίνες. Το «Olympion City Hotel» κατασκευάζεται από την ΕΚΑΤΕΡ και είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που δημιουργεί και θα διαχειρίζεται η «Ολύμπιον Α.Ε.», μετά το 5άστερο παραθεριστικό «Οlympion Sunset Hotel», που βρίσκεται στη Φούρκα Χαλκιδικής.

Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν πλέον οι διαδικασίες μετατροπής του κτηρίου που για δεκαετίες μέχρι το 1994 στέγαζε το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος – Νάουσα», στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο. Οι εργασίες ανάπτυξης και μετατροπή του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου κτηρίου γίνονται από την εταιρεία ΜΕΤΚΑ. Το «Όλυμπος Νάουσα» ανήκει στην εταιρεία ΟΛΝΑ ΑΞΤΕ, που συνέστησαν οι εταιρείες Grivalia Hospitality και Μακεδονικά Ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της οικογένειας Τορνιβούκα και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη του 2021.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πεντάστερο ξενοδοχείο στη οδό Δωδεκανήσου. Πρόκειται για ξενοδοχείο που κατασκευάζεται σε πρώην καπναποθήκη και αναμένεται να προσφέρει ένα διαφορετικό concept, για τα δεδομένα της ξενοδοχειακής αγοράς της Θεσσαλονίκης, με εσωτερικό αίθριο.

Στη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην οδό Μοναστηρίου 24 προχωρά ο όμιλος Anatolia Hospitality, με επένδυση που θα ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020. Το εν λόγω κτήριο έχει εμβαδόν 4.800 τ.μ. και βρίσκεται δίπλα στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο μετρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ