Η Ferrari θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά πουλώντας περισσότερα αυτοκίνητα εύκολα στην καθημερινή χρήση. Αλλά δεν θα επιχειρήσει να κυνηγήσει τους στόχους πωλήσεων της Porsche, δηλώνει ο πρόεδρος της John Elkann.

Μιλώντας στη διάρκεια το Concours d’Elegance στο Pebble Beach, μεταξύ των πιο ευκατάστατων συλλεκτών του πλανήτη, ο Elkann υπαινίχθηκε το λανσάρισμα ενός νέου GT τον Νοέμβριο. Η Ferrari είχε ανακοινώσει ότι το 2022 θα ήθελε το 40% των πωλήσεών της να προέρχεται από τα αυτοκίνητα GT, ποσοστό που σήμερα είναι 32%. Στόχος είναι να αυξηθεί ο τζίρος στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 3,4 το 2017.

Η είσοδος στην αγορά της Purosangue, του πρώτου SUV της μάρκας, θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων που αφορούν στην αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Είναι ένα κομμάτι της αγοράς από το οποίο η Ferrari δεν μπορεί πλέον να λείπει, μετά και το λανσάρισμα και την πετυχημένη πορεία της Lamborghini Urus. H Porsche, η πρώτη διδάξασα με το Cayenne, έχει φτάσει πλέον τις 250.000 πωλήσεις (sportscars και SUV). Ο Elkann ξεκαθάρισε ότι η Ferrari δεν έχει σκοπό να φτάσει σε αυτά τα νούμερα, αφού η σπανιότητα της μάρκας είναι μία από τις αξίες της.

Η Ferrari είχε ανακοινώσει το λανσάρισμα πέντε μοντέλων μέσα στο 2019. Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε δει τα δύο (F8 Tributo και SF90), η 15ήμερη εκδήλωση στο Fiorano για την οποία έχουμε πληροφορίες ότι θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο λογικά θα αφορά την ανοιχτή έκδοση της 812 και την Purosangue. Με το πέμπτο μοντέλο να είναι το νέο GT για το οποίο μίλησε ο Elkann. Ίσως αυτό με τον υβριδικό V6 για τον οποίο υπάρχουν φήμες εδώ και πολύ καιρό ότι εξελίσσεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ