Τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο νέος εκλογικός νόμος θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς που ξεκινούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές σημειώναν στο protothema.gr ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα, την κυρία Φώφη Γεννηματά, τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την αμερικανική διοίκηση, κυρίως μετά την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας. «Εμείς είπαμε ότι εάν οι Τούρκοι κάνουν κάτι, εμείς θα επέμβουμε» αναφέρει παράγοντας με γνώση των συζητήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ που συμπληρώνει ότι το μήνυμα που έλαβε η ελληνική αντιπροσωπεία από την Ουάσιγκτον είναι πως οι Αμερικανοί θα μεσολαβήσουν ώστε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να μην φτάσουν στα άκρα. Η επανεκκίνηση του απ’ ευθείας ελληνοτουρκικού «πολιτικού» διαλόγου ανάμεσα στον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβυ Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον Τούρκο υφυπουργό Σεντάτ Ονάλ δείχνει ότι η Αθήνα και η Άγκυρα -με την παρότρυνση ίσως της Ουάσιγκτον- ετοιμάζονται για εφ’ όλης της ύλης συνομιλίες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν εμπράκτως ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25 την γραμμή της συνεννόησης ώστε η προσπάθεια αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας να λάβει το βασικό χαρακτηριστικό της εθνικής ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ