Ελληνοτουρκικά: Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Ελληνοτουρκικά: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
Ελληνοτουρκικά: Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πρωί στις 10.30 ο Ακάρ τηλεφώνησε στον έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συναντηθούν οι αντιπροσωπείες στο πλαίσιο της επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ για να μιλήσουν για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις αρμόδιες επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να αρχίσουν στο διάστημα 16 με 20 Φεβρουαρίου, θα αφορούν αμιγώς τεχνικά ζητήματα και αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη συνάντηση που έγινε στην Άγκυρα σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών.

Ο νέος γύρος ΜΟΕ εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση έναντι της Άγκυρας, ώστε να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι ακόμα και σε περιόδους κρίσης, κάτι που αποτελεί επιλογή και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα προσδιοριστεί σε αμιγώς στρατιωτικό επίπεδο υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων, να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ