Εκρηκτική ήταν «πρεμιέρα» της προανακριτικής κατά Παπαγγελόπουλου η οποία προοιωνίζεται την κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Την ένταση πυροδότησε η σύμπραξη ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που πρότειναν αμφότεροι να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των μαρτύρων οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ αμέσως μετά το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης των δύο πρώην υπουργών από την επιτροπή ακριβώς επειδή θα έχουν πλέον την ιδιότητα και του μάρτυρα.

Στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στην Προανακριτική καταλογίζουν την επίσκεψη που είχε κάνει στην τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πλαισιώνουν την επιχειρηματολογία τους με ένα νομικό πρόσχημα, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν να μετέχουν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες σε αυτή.

Ωστόσο, από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επικαλούμενοι τον Ποινικό Κώδικα ο οποίος ορίζει, ότι για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα έπρεπε ήδη να έχουν καταθέσει ως μάρτυρες για να μην έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην επιτροπή.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη… Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος ενεπλάκησαν σε σκληρό καβγά και φραστικές επιθέσεις εντός και εκτός αιθούσης, ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «συμπαιγνία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ» με στόχο να προστατευτούν πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο Novartis όπως ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο Νίκος Μανιαδάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Π. Πολάκης εξοργίστηκε από όσα άκουσε, με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίζει σε υψηλούς τόνους ότι ο ίδιος και ο Δ. Τζανακόπουλος θα βγουν μόνο σηκωτοί από την αίθουσα της Γερουσίας που διεξάγεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής. Υποστήριξε δε ότι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο και την «κλεψιά» δεν θα μπουν στο κάδρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ