Σχεδόν πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του διατηρούν την πλήρη κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό, με τις περισσότερες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν να κρίνονται θετικές από την κοινή γνώμη. Σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, με εξαίρεση το προσφυγικό/μεταναστευτικό η κυβέρνηση θεωρείται ότι τα πάει καλά.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το εύρημα για την πρόθεση ψήφου, καθώς η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%, επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτά τα επίπεδα κινείται ο σταθερός του πυρήνας στο εκλογικό σώμα.
ο ΚΙΝΑΛ με 5,3% φαίνεται ότι περνά περίοδο αμφισβήτησης, όπως δείχνουν κι άλλα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, ενώ το ΚΚΕ παραμένει στάσιμο, καταγράφοντας ένα 5%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4.5%, πιθανόν εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό μεταναστευτικό, ενώ η ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται στο 3%.

Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο το 49.9% θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι μόλις 16.8% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τόσο χαμηλό ποσοστό στη συγκεκριμένη κατηγορία των γκάλοπ, ίσως δείγμα και της γενικότερης αμφιβολίας, που έχει η κοινή γνώμη για το πώς κινείται στο χώρο της αντιπολίτευσης και τον τρόπο που ασκεί κριτική την κυβέρνηση.Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει στο μεταναστευτικό προσφυγικό, με το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση να φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ