Για υποκρισία και ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Όπως επισήμανε «στην Ευρώπη μόνο το 23% τον απορριμμάτων πηγαίνει σε ταφή. Σε ορισμένες δεν ξεπερνά το 5% πρόκειται για χώρες που παράγουν ενέργεια από σκουπίδια. Αυτά είναι ενδεικτικά για την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως στην οικονομία έτσι και στην διαχείριση του περιβάλλοντος έχασε το τραίνο των επενδύσεων και υπονόμευση κάθε απόπειρα διαχείρισης των απορριμμάτων. Ό,τι έγινε πραγματοποιήθηκε από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κόντρα στην κεντρική κυβέρνηση. Υπήρξαν πρωτοβουλίες από ιδιωτικές εταιρίες για παραγωγή βιοαερίου».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «τα κατάλοιπα της καθημερινότητας (σκουπίδια) μπορούν να οδηγήσουν σε πλούτο, να δημιουργηθεί κυκλική οικονομία που παράγει πλούτο, ενέργεια, θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής» ενώ παρατήρησε ότι «είμαστε 24 στην ΕΕ στην ανακύκλωση, 2η στην Ευρώπη στην ταφή των απορριμμάτων δυστυχώς. Υπάρχο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ