Για σκευωρία κατά της δημοκρατίας έκανε λόγο με αφορμή τη Novartis ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προκαλώντας, παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει ο ίδιος πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Βάσει του ελληνικού Συντάγματος ο κ. Τσίπρας εάν έχει 60 βουλευτές μπορεί να φέρει ο ίδιος πρόταση για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής γι’ αυτό το ζήτημα. Εν ενεργεία αντεισαγγελέας (σσ. Αγγελής) κατηγορεί τότε εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησής του ότι έστηνε σκευωρίες κατά των αντιπάλων του, αν έχει πολύ ψηλά την τιμή και την υπόληψη του έπρεπε ο ίδιος να καταθέσει πρόταση, δείχνοντας ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι «εξευτέλισαν τις ζωές μας για μεγάλο χρονικό δεχθήκαμε όλη αυτήν τη λάσπη, τι αισθανόμαστε είναι ένα κεφάλαιο, το τι προβλέπει το σύνταγμα και τι είναι καλό για τη δημοκρατία μας και την Ελλάδα είναι άλλο. Θέλω να δω πρώτα τον φάκελο (της Novartis)».

Διευκρίνισε ότι η υπόθεση δεν είναι κυβερνητικό ζήτημα, παραπέμποντας το θέμα στη Βουλή. «Ανυπομονώ να φτάσει στη Βουλή για να διαβάσω την κατάθεση Αγγελή που αφορά και εμένα προσωπικά. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες… Δεν υπάρχει θέμα ρεβανσισμού, η δυσώδης αυτή ιστορία δεν μπορεί να γίνει προσωπικό ζήτημα των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν… Αν διερευνηθεί, και ο τρόπος που θα διερευνηθεί, πρέπει να είναι μόνο στο πλαίσιο της προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος από κάποιον που στο μέλλον θα σκεφθεί να κάνει κάτι ανάλογο» επεσήμανε ο υπουργός.