Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά ευρεία πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά ευρεία πλειοψηφία απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, οι οποίοι καταγγέλλονται από πολίτη, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.Συγκεκριμένα, σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, 207 βουλευτές καταψήφισαν, 11 υπερψήφισαν, ενώ ένας δήλωσε «παρών».

Το εισαγγελικό αίτημα αφορούσε και την άρση ασυλίας ακόμη 52 εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε από πολίτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η υπερψήφιση της επίμαχης συμφωνίας παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και ως εκ τούτου, είναι αντισυνταγματική.

Όλα τα κόμματα καταψήφισαν την άρση ασυλίας, διαμηνύοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε μόνο η Ελληνική Λύση, η οποία τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας των κυρίων Τσίπρα, Κατρούγκαλου και των υπόλοιπων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ