Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο, έχει δηλώσει ότι αυτό θα συνδεθεί με επιπλέον ηλεκτρονικές συναλλαγές. Με δεδομένο ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα σημερινά επίπεδα των 8.636-9.550 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογουμένου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ενα από τα σχέδια προβλέπει την καθιέρωση ενός σταθερού αφορολόγητου ορίου 6.500 ευρώ, το οποίο θα αυξάνεται στις 8.636 ευρώ εφόσον ο φορολογούμενος παρουσιάσει στην Εφορία πρόσθετες δαπάνες με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δηλαδή, για να επωφεληθεί ο φορολογούμενος από το προσαυξημένο αφορολόγητο, το οποίο θα είναι όσο και σήμερα, θα πρέπει να έχει περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Με τον τρόπο αυτόν, υπολογίζουν στο οικονομικό επιτελείο, δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία του προϋπολογισμού και θα μπορέσουν να πείσουν τους θεσμούς για τη διατήρησή του στα σημερινά επίπεδα, ενισχύοντας παράλληλα τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θεωρούνται βασικό όπλο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ