Την ώρα που στη Βρετανία ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό, καθώς ήδη έφτασε η πρώτη παρτίδα στο κέντρο εμβολίων στο Κρόιντον του Λονδίνου, ένα καινούργιο θέμα προκύπτει από τη διαδικασία που θα ακολουθείται. Συγκεκριμένα, όσοι Βρετανοί σπεύσουν να εμβολιαστούν θα προμηθεύονται και μία ειδική κάρτα η οποία θα γράφει λεπτομερώς τα στοιχεία του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, η ταυτότητα εμβολιασμού έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη, σε αυτήν θα αναγράφεται επιπλέον ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός της παρτίδας και η ημερομηνίας χορήγησής του. Επιπλέον, σ΄ ένα εμφανές σημείο θα αναγράφεται με έντονα γράμματα η ημερομηνία που θα πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Τα παραπάνω στοιχεία θα κατοχυρώνονται στη συνέχεια σε μια βάση δεδομένων της NHS.Το θέμα που προκύπτει είναι αναφορικά με τη λειτουργία και την υποχρεωτικότητα αυτής της κάρτα που κάποιοι την ονομάζουν ως ταυτότητα ή διαβατήριο εμβολιασμού παρότι ακόμη δεν είναι σαφές εάν οι νέες κάρτες-Covid θα είναι υποχρεωτικές ή εάν θα χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος «ταυτότητας ανοσίας».

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Vaughan Gething είπε ότι η ταυτότητα θα χρησιμοποιηθεί απλώς για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. «Αυτά (σ.σ. οι ταυτότητες Covid) θα λειτουργήσουν ως υπενθύμιση για μια δεύτερη δόση», είπε χαρακτηριστικά ο Gething.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ