Την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.Ο Χρήστος Στυλιανίδης αφού τόνισε ότι η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική, αναφέρθηκε συνοπτικά στους απεγκλωβισμούς που έγιναν χθες στην Αττική Οδό, μετά το απίστευτο χάος που προκλήθηκε με αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να εγκλωβιστούν με τα αυτοκίνητά τους στον πιο σύγχρονο δρόμο της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για το απίστευτο φιάσκο με την Αττική Οδό, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για αυτήν τη συζήτηση και περιορίστηκε να πει ότι η σύγκριση με το χειρισμό που έγινε από τη Νέα Οδό στην κατάσταση με το χιονιά, σε σχέση με τη διαχείριση που έγινε από την Αττική Οδό δείχνει ουσιαστικά το πού υπήρξε το πρόβλημα.

«Συνεχίζεται και σήμερα η προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προαστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε μεταξύ άλλωνΣε ό,τι αφορά την πολιτική προστασία θα διαθέσουμε στον ΔΕΔΔΗΕ δύο ελικόπτερα για επιτήρηση και εντοπισμό των βλαβών.
Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο με προαστιακό και από τη Βάρης-Κορωπίου.
Για τα σχολεία θα έχουμε ενημέρωση.
Το συντομότερο θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν τελειώσει οι απεγκλωβισμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ