Τι απαντά ο δήμαρχος Γ. Ιωαννίδης στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ζητά νέα γραμμή για την εξυπηρέτηση μόνο των προσφύγων και μεταναστών
«Θέλει να έχεις πολύ μεγάλη φαντασία για να καταφέρεις να βαφτίσεις μία αυτονόητη, απλή και αναγκαία παρέμβαση η οποία θα εξυπηρετεί τους πολίτες και τους κατοίκους μιας περιοχής.. ως σκοταδιστική», δήλωσε στον Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης αναφορικά με τη δημιουργία ξεχωριστού δρομολογίου του ΟΑΣΘ μόνο για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Εξηγώντας τους λόγους που ώθησαν τον ίδιο και το δημοτικό συμβούλιο να αιτηθεί μιας νέας γραμμής του ΟΑΣΘ που θα εξυπηρετεί την περιοχή, ο δήμαρχος κ. Ιωαννίδης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή στη δομή Αναγνωστοπούλου, η εγγύτερη στάση που υπάρχει είναι σε μία απόσταση 1200 μέτρων. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, που είναι μέσα στη δομή, είτε έξω από τη δομή, γιατί υπάρχουν και πάρα πολλοί που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην κοινότητα των Διαβατών, κατά κύριο λόγο και δεν είναι ταυτοποιημένοι, άρα λοιπόν έχει αυξηθεί υπέρμετρα ο πληθυσμός στην περιοχή.. για να κάνουν τις δουλείες τους κατεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Μοιραία λοιπόν για να πάρουν το λεωφορείο, περπατούνε 1200 μέτρα μέσα από έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμιο, έχει ελλιπή φωτισμό, δεν έχει διαβάσεις, γίνονται ατυχήματα», τόνισε ο ίδιος. Εξάλλου όπως τόνισε, τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα όταν περνούν από τις στάσεις και έφερε ως παράδειγμα τη στάση του Μεγαδένδρου, όπου σε συγκεκριμένες ώρες «υπάρχουν δεκάδες (σ.σ. άτομα) με αποτέλεσμα το λεωφορείο της υπάρχουσας γραμμής όταν περνάει, γεμίζει με αποτέλεσμα να μην κάνει άλλες στάσεις στη συνέχεια».

Ερωτηθείς για το αν η συγκεκριμένη γραμμή του ΟΑΣΘ, 55Χ, θα εξυπηρετεί και άλλους πολίτες πλην των προσφύγων και των μεταναστών, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε, ότι «όλες οι γραμμές εξυπηρετούν όλους τους κατοίκους. Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις, θα επιβιβάζει και θα αποβιβάζει», αφού σύμφωνα με τον ίδιο «θα ξεκινάει από τη Σταυρούπολη, θα περνάει από τη δομή Αναγνωστοπούλου, στη συνέχεια θα ακολουθεί όλη την Μοναστηρίου και θα έχει στάση στα Μυτιληνάκια, στον Άγιο Πολύκαρπο, στη στροφή Επταλόφου, μια σειρά από στάσεις», απλώς «θα είναι πιο περιορισμένες».

Επιπλέον, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «δεν θα είναι ένα δρομολόγιο που θα έχει πολλά αυτοκίνητα στη γραμμή» και θα αξιοποιείται, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής έπειτα από αίτημα της δομής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ