Αντιπαράθεση μεταξύ νυν και πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει ξεσπάσει μετά τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας και συζύγου υποδιοικητή της ΤτΕ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

“Είμαι στα Σφακιά .Έμαθα πριν από λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ’ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει γιατί, με τέτοια διάγνωση, δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή; Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!” έγραψε στο Facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μέσα Facebook ήρθε και η απάντηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

“Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ