Για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος ο κ. Γεωργιάδης έκανε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση της εικόνας με ευθύνη να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις τα μέτρα. Διαφορετικά όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Για την εστίαση, ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Διότι, όπως είπε τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο. Σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Για τα καταστήματα που θα ανοίξουν διαμήνυσε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή» όπως είπε είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια. Απέφυγε όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ