Στους ρυθμούς του καρναβαλιού ετοιμάζεται να γιορτάσει η Θεσσαλονίκη καθώς για πρώτη φορά διοργανώνεται το «Καρναβάλι στην πόλη», μία μεγάλη παρέλαση καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης.

Μια ομάδα ανθρώπων με εμπνευστή της ιδέας, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Thessaloniki Drasis, Μίκη Γρηγοριάδη, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων από 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1 Μαρτίου, όποτε και θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση με άρματα. Στόχος των διοργανωτών είναι να κάνουν το θεσσαλονικιώτικο καρναβάλι θεσμό.

«Θέλουμε να φέρουμε και εμείς ένα καρναβάλι στην πόλη μας. Δεν γίνεται να λείπει κάτι τέτοιο από αυτή την πόλη. Είναι κάτι που το σκέφτομαι πολύ καιρό. Συναντήθηκα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον είδα πολύ θετικό και συμφωνήσαμε το project να είναι υπό την αιγίδα του δήμου», αναφέρε μιλώντας στο Thestival o κ. Γρηγοριάδης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με συναυλίες στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Την πρώτη μέρα συναυλιών το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποντιακά τραγούδια, η δεύτερη κρητικά και ρεμπέτικα, ενώ την τρίτη ημέρα μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει συναυλία γνωστών καλλιτεχνών.

«Αν ο κόσμος αγαπήσει την διοργάνωση, η πόλη θα γίνει πόλος έλξης και όχι μόνο την ημέρα του καρναβαλιού. Μπορεί να εξελίξουμε το καρναβάλι και να κάνουμε πενθήμερο ή δεκαήμερο εκδηλώσεων ώστε η πόλη να προσελκύσει κόσμο από τις γύρω περιοχές», προσθέτει ο Μίκης Γρηγοριάδης.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος στην παρέλαση περίπου 15 καρναβαλικές ομάδες με φοιτητές από Θεσσαονίκη και Κύπρο.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής από το Δικαστικό Μέγαρο στην οδό Καρατάσου και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο μέσω της Λεωφόρου Νίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ