ΕΕ Ελλάδα Τουρκία: Μπορεί η πανδημία να μονοπώλησε τις συζητήσεις στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, ωστόσο στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα με την Ελλάδα, στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται. Την ίδια ώρα άναψαν ξανά φωτιές στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
ΕΕ Ελλάδα Τουρκία:«Η πανδημία του νέου κορονοϊού συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο επικεντρώθηκε στο υγειονομικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του. Η κρίση απαιτεί επείγουσα, αποφασιστική και συνολική δράση σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζεται. «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και τον τρόπο ζωής» επισημαίνεται.

Ωστόσο, στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα με την Ελλάδα, στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως χαρακτηριστικά τονίζεται χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα στην αναφορά για την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το ανακοινωθέν τονίζει: «Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα, καθώς και στην Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη – μέλη που έχουν επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο, μεταξύ άλλων στις προσπάθειές τους να διαχειριστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».
Έβρος : Πρόσφυγες άναψαν φωτιά στα τουρκικά σύνορα
Ενώ οι Ευρωπαίοι έκαναν αναφορά για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν τα ξημερώματα οι δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές του Έβρου. Αυτό συνέβη γιατί στην άλλη πλευρά των συνόρων άναψε μεγάλη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές. Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά της Τουρκίας, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πως ξεκίνησε.Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο πάντως, γίνεται λόγος για επεισόδια μεταξύ τουρκικής αστυνομίας και μεταναστών, καθώς και πως οι αστυνομικοί καίνε τις σκηνές τους, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημη πηγή προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ