Για μια ζοφερή κατάσταση τόσο στο στράτευμα και στα Σώματα Ασφαλείας, όσο και στην ίδια την τουρκική κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάνουν λόγο οι απόρρητες αναφορές της ΕΥΠ για την γείτονα. Είναι μάλιστα ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές, για τους λόγους που ο «Σουλτάνος» έκλεισε τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στις Καστανιές του Έβρου, βάζοντας τέλος στην πολιορκία των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ αλλά και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, που όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκαν εκτενέστερα με την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχουν στα «χέρια» τους διασταυρωμένες αναφορές και πληροφορίες για επέλαση του κορονοϊού στον καταυλισμό στις Καστανιές, που τελικά οδήγησαν ακόμα και στην καταστροφή του, με φωτιά που έβαλαν τα μέλη της Στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να κάψουν τα μολυσμένα αντικείμενα και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που είχε στοιβάξει εκεί το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δεδομένο που έγειρε την πλάστιγγα και οδήγησε στην καταστροφή με πυρά του καταυλισμού στις Καστανιές, είναι το γεγονός πως πολλοί από τους περίπου 1.000 Στρατοχωροφύλακες που είχε μεταφέρει ο Ερντογάν στα σύνορα με τον Έβρο, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι Στρατοχωροφύλακες του Ερντογάν, φέρεται να μολύνθηκαν από τον νέο ιό, λόγω της επαφής που είχαν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έσυρε στα σύνορα το τουρκικό καθεστώς, προκειμένου να πολιορκήσουν τα ελληνικά και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκά σύνορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ