Μια άλλη πόλη θα είναι σε μια τετραετία η Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μια εκτεταμένη αναφορά στο πρόγραμμα επενδύσεων και έργων που αφορούν την πόλη, που όπως τόνισε εάν εφαρμοστούν κατά γράμμα θα αλλάξουν τελείως το προφίλ της πόλης.

«Στην Pfizer έχουν γίνει ήδη προσλήψεις αφού ψηφίστηκε η η ΚΥΑ για το Clow Back, στην επένδυση της Cisco βρέθηκαν γραφεία, παίρνει μπρος το Thess In Tec, προχωρά το έργο της αναβάθμισης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας», σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του μετρό εντός χρονοδιαγράμματος «με πραγματικούς συρμούς», όπως είπε με σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε τρένα φανταστικά, θέλουμε τρένα πραγματικά. Στόχος είναι να κατεβαίνετε στον σταθμό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να παίρνετε το τρένο», τόνισε.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως ένα θαύμα την αναβάθμιση της ΔΕΘ, λέγοντας πως το συγκεκριμένο έργο θα γίνει αφού βρέθηκαν χρηματοδότες. «Όλα αυτά φτιάχνουν μια καινούργια Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην παλαιότερη αποτυχία της εξαγοράς του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τη Χάτσισον, μια επένδυσης ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε ως «παράδειγμα αυτοκαταστροφής».

«Απλή λογική οι μεταρρυθμίσεις»

Αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης ώστε να αλλάξει το οικονομικό κλίμα της χώρας, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά πως «οι μεταρρυθμίσεις είναι εφαρμογή απλών κανόνων λογικής . Η κυβέρνηση μας προσπαθεί να επαναφέρει τη λογική».

Μάλιστα τόνισε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο δεν ήταν κανέναν φιλοσοφικά υψιπετές νομοσχέδιο. Απλά ήθελε να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως κρίσιμο τον δείκτη προσέλκυσης επενδύσεων, στον οποίο η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη. «Πρέπει να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας για να κάνουμε κοινωνική πολιτική. Πρέπει να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αποκλείεται να φέρει κάποιος τα λεφτά του εάν ξέρει ότι θα ταλαιπωρηθεί».

Όπως ανέφερε μάλιστα, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε νομοθετική μεταρρυθμιστική παραγωγή. «Ωστόσο φαίνεται ότι δεν κάναμε τίποτα γιατί έχουν δευτερογενή εφαρμογή που χρειάζεται ΚΥΑ για να προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως το δικό του χαρτοφυλάκιο που του ανατέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να δρομολογηθούν η ΚΥΑ που προβλέπονται στη δευτερογενή εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Η πιο σταθερή χώρα

«Η Ελλάδα ξαφνικά έγινε η πιο σταθερά πολιτικά χώρα, μέσα σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Σε ποια χώρα θα πάω και θα με πάρει ο ύπνος με την πολιτική; Η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι το βαρετό πολιτικό σύστημα μιας χώρας σημαίνει προβλεψιμότητα άρα σταθερότητα για τον επιχειρηματία-επενδυτή.

«Αυτοπεριορίζομαι για να γίνει η δουλειά και δεν πάω στη Βουλή», είπε χαριτολογώντας μιας και σύμφωνα με τον ίδιο η παρουσία του στο κοινοβούλιο πυροδοτεί αντιδράσεις.

«Υπάρχει μια κυβέρνηση που στόχο έχει να κάνει τη ζωή των επιχειρηματιών ευκολότερη και να κάνει την επένδυσή τους πιο γρήγορα, θα γυρίσουν οι δείκτες και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και θα γίνει η ζωή των πολλών καλύτερη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Βέβαια έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η οικονομία δεν γυρνάει από το καλό κλίμα», αλλά όπως είπε «γυρνάει από την πραγματική οικονομία», αναφέροντας ως παράδειγμα το Ελληνικό και την απελευθέρωση της επένδυσης της Lamda Develpment, τον ερχομό της Black Stone με περαιτέρω επενδύσεις, την επανεκκίνηση της ΕΒΖ χωρίς να μπουν χρήματα από τον ελληνικό προϋπολογισμό, αλλά και τη διάσωση των ναυπηγείων της Σύρου.

Απευθυνόμενος προς τον επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το όφελος των επιχειρηματιών από τις μεταρρυθμίσεις να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, που μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ