Μία θέση ανέβηκε η χώρα μας στην κατάταξη του πρακτορείου Bloomberg τον μήνα Απρίλιο που έχει να κάνει με τη διαχείριση της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Ελλάδα είχε υποχωρήσει κατά 20 θέσεις στην κατάταξή του.

Για τον Απρίλιο η χώρα μας ανέβηκε ένα σκαλοπάτι πιάνοντας την 39η θέση.

Κοιτώντας την κατάταξη, η Νέα Ζηλανδία έχασε για πρώτη φορά τον θρόνο της από την Σιγκαπούρη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της χώρας που έφερε παράλληλα υπό έλεγχο τον ιό ενώ «έτρεξε» τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Η Σιγκαπούρη τοπικά βλέπει σχεδόν μηδενικά κρούσματα χάρη στα «σκληρά» όρια των συνόρων και σε ένα αυστηρό πρόγραμμα καραντίνας, επιτρέποντας στους πολίτες να κάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής τους ζωής, ακόμη και να παρακολουθούν συναυλίες και να κάνουν κρουαζιέρες.

Ταυτόχρονα, η Σιγκαπούρη έχει ήδη χορηγήσει εμβόλια στο ένα πέμπτο του πληθυσμού της, μια πτυχή στην οποία άλλες επιτυχημένες χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ταϊβάν έχουν καθυστερήσει.

Αλλά αν υπάρχει ένα μάθημα από τον Απρίλιο, είναι ότι μόνο ο εμβολιασμός δεν τελειώνει την πανδημία, τονίζει το Bloomberg.Η Κίνα έπεσε πέντε θέσεις από τις κορυφαίες 10. Η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός εντόπισε κάποια κρούσματα σε μια παραμεθόρια γειτονική πόλη της Μιανμάρ. Αξιωματούχοι έκλεισαν την περιοχή και έκαναν τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της τρεις φορές.

Η Τουρκία βυθίζεται κατά 19 θέσεις μετά από έξαρση κρουσμάτων και θανάτων που τον περασμένο μήνα, προκαλώντας μερικό lockdown.

Το Μπαγκλαντές και οι Φιλιππίνες βυθίστηκαν 13 και 10 θέσεις αντίστοιχα μετά την επανεμφάνιση μολύνσεων που αύξησαν τα θετικά ποσοστά των τεστ. Στις Φιλιππίνες, ένα εκτεταμένο locdkown της πρωτεύουσας έχει μειώσει τις οικονομικές.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ