Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, παρά την δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα Τομ Μπάρακ για συνάντηση των δυο ηγετών, στο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν προβλέπεται κάποια ώρα αφιερωμένη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στην ίδια εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Ερντογάν θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσουν ο Τραμπ και η σύζυγός του στο ξενοδοχείο Lotte New York Palace προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και των συζύγων τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να απευθυνθεί την Τρίτη στη Γενική Συνέλευση, στην 16η ομιλία του από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών. Στην ατζέντα της ομιλίας του αναμένεται να βρεθούν ο πόλεμος στη Γάζα, η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και η διεθνής αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.