Η τελευταία αυθεντική αριστοκράτισσα
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για να εκπέμψουν λάμψη, ευγένεια και ήθος. Γεννιούνται με αυτά. Η Μάρω Κοντού υπήρξε η προσωποποίηση της κομψότητας, μια γυναίκα που σφράγισε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του πολιτισμού μας και παρέμεινε σε κάθε της στιγμή ένα σύμβολο απαράμιλλης γοητείας. Για όλους εμάς θα είναι πάντα η αξιολάτρευτη «Ελενίτσα» από το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», η εκρηκτική «Ιταλίδα από την Κυψέλη», η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας που σήμερα ταξιδεύει με το «Όριεντ Εξπρές».
Είχα την εξαιρετική τιμή και την τύχη να μοιραστώ μαζί της μερικές πολύτιμες στιγμές σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Μου άνοιξε την καρδιά της με εκείνη την αφοπλιστική ειλικρίνεια και το καθαρό βλέμμα που τη χαρακτήριζαν πάντα. Κρατώ αυτή τη συνέντευξη σαν ένα ακριβό φυλαχτό, ως μια ζωντανή υπενθύμιση του τι σημαίνει πραγματικό εκτόπισμα και αληθινή αρχοντιά.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θυμόμαστε τη δική μας Μάρω. Τη γυναίκα που με το χαμόγελο και το πνεύμα της μας έδειξε τι θα πει στυλ, ήθος και εσωτερική δύναμη. Η λάμψη της δεν σβήνει ποτέ.










