Ξεκινούν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από τη διασταύρωση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» έως την είσοδο της Περαίας, μετά και το πράσινο φως που άναψε στην τελευταία της συνεδρίαση η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 4.950.000 ευρώ, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια της συγκεκριμένης οδού, που αποτελεί τον βασικό άξονα σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τον ανατολικό της τομέα και τον παραλιακό οικισμό της Περαίας, που παρουσιάζει προβλήματα σε αρκετά σημεία του.
Με τις εργασίες που προβλέπονται θα γίνουν τεχνικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση καθιζήσεων και διαβρώσεων του οδοστρώματος, ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και εκτεταμένοι καθαρισμοί χόρτων στις άκρες του δρόμου.