Εκτός από το πάρκο δίπλα στο ταχυδρομείο, οι μετανάστες έχουν βρει «καταφύγιο» και στο πάρκο του Θέρμαι, ενώ έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας. Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στα πάρκα, όπου κατασκηνώνουν οι μετανάστες, ενώ είναι ανυπόφορη η οσμή, καθώς έχουν μετατραπεί σε …δημόσια αποχωρητήρια.

Μη έχοντας άλλη λύση, οι μετανάστες κάνουν τη φυσική τους ανάγκη όπου βρουν με αποτέλεσμα να προκύπτει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η δημοτική αρχή προβαίνει καθημερινά στο πλύσιμο των πάρκων, σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπων του δήμου. Παρόλα αυτά, δεν είναι αρκετές οι όποιες προσπάθειες…

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου προχθές, τα υπουργεία ανταλλάσσουν μεταξύ τους emails καθώς κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης του χώρου στην Ακαντιά.

Στο μεταξύ οι ροές συνεχίζονται και τα πάρκα στο κέντρο της πόλης ασφυκτιούν. Οι μεταγωγές των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης γίνονται… με το σταγονόμετρο και όσο περισσότερα άτομα συγκεντρώνονται στους υπαίθριους χώρους, τόσο πιο έντονες διαστάσεις λαμβάνει το υγειονομικό πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ