Αδιανόητη δήλωση! Παρομοιάζουν την εθνική μας κυριαρχία με… πατάτες στη λαϊκή!

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η  Μαρία Γαβουνελη η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί μόνο την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, αλλά ακόμα και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας! Γεγονός αδιανόητο, αφού η αιγιαλίτιδα ζώνη είναι ο σκληρός πυρήνας εθνικής κυριαρχίας μίας χώρας.

Αυτό όμως που προκαλεί θυμηδία, είναι η παρομοίωση της εθνικής μας κυριαρχίας με… τις «πατάτες στη λαϊκή», όπως χαρακτηριστικά είπε η διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, την οποία θα πρέπει να παζαρέψουμε με παρόμοιο τρόπο…

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του παρουσιαστή, ο οποίος απόρησε στο σχόλιο της κ. Γαβουνέλη ότι είναι λογικό να διαπραγματευτούμε την αιγιαλίτιδα ζώνη, με την ίδια να του απαντάει «είναι λογική της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης είτε φτιάχνουμε την αιγιαλίτιδα…»!

Αποκάλυψε επίσης ότι αυτό το θέμα το συζητούν αποκλειστικά οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, χωρίς να μιλάνε με κανέναν άλλο. Δηλαδή είναι στα χέρια του κ. Γεραπετρίτη το Αιγαίο…

Ειδικότερα, όπως είπε: «Σήμερα τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο είναι στα έξι μίλια, στο Ιόνιο, δηλαδή από το Ακρωτήριο Ταίνερο και δυτικότερα. Είναι 12, είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, το γεγονός ότι αποφασίσαμε μία στιγμή, ότι η χώρα δεν χρειάζεται να έχει ενιαίο εύρος αιγιαλίτιδας ζώνης και επομένως “σπάσαμε” αυτή τη διαφορά. Δυτικά 12, ανατολικά 6. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών κρατάνε αυτή τη διαπραγμάτευση, πάρα πολύ κοντά τους. Δεν έχουν επιτρέψει σε κανέναν άλλο να κάνει αυτή τη συζήτηση, στην πραγματικότητα, μιλάνε οι δυο τους. Νομίζω ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να δούνε αν μπορούν να περάσουν στην επόμενη ημέρα».

Παράλληλα η κ. Γαβουνέλη, τόνισε: «Όταν κάνεις διαπραγμάτευση, κάνεις και υποχωρήσεις και η μία πλευρά και η άλλη. Αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές δεν έχουν κουνηθεί κατά “κεραία” από εκεί που βρίσκονται. Έχουν κρατήσει και οι δύο τις θέσεις τους και κοιτάζονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ