Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα υπερτουρισμού αλλά αντιμετωπίζει ζήτημα υπερσυγκέντρωσης τουριστών σε μερικές περιοχές μόνο, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τον Τουρισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece», κατά τη διάρκεια της οποίας σημείωσε με έμφαση ότι ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων και όχι μόνο η αύξηση του αριθμού των τουριστών. Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα μας δεν πρέπει να αποκτήσει πρόβλημα υπεροτουρισμού, και προσέθεσε ότι σε κάποια νησιά του Αιγαίου για κάποιους μήνες τον χρόνο και οι υποδομές δοκιμάζονται.

Σε ό,τι αφορά την βεβαρημένη δόμηση στις Κυκλάδες είπε ότι έχει απαγορευθεί η έκδοση νέων αδειών σε Μύκονο και Σαντορίνη μέχρι να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις και εφόσον ολοκληρωθούν τα τοπικά σχέδια. Η Σαντορίνη και η Μύκονος έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν αλλά οι πιέσεις που ασκήθηκαν στα νησιά αυτά μπορεί να είναι σε βάρος του προϊόντος, είπε.

Τέλος ο κ.Μητσοτάκης έκλεισε διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη έκτακτη εισφορά στον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προστατευθεί το φυσικό κάλλος των νησιών και «να πατήσουμε φρένο» ώστε να μην γυρίσουμε σε δέκα χρόνια να πούμε «πω πω τι κάναμε» στο όνομα μιας βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ