Η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του φορολογικού νομοσχεδίου γίνεται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τους υφυπουργούς Χρίστο Δήμα, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και Θάνο Πετραλιά, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Οι ανακοινώσεις περιλάμβάνουν διάφορα μέτρα και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για 4 μεγάλες αλλαγές που «εκσυγχρονίζουν τη φορολογική νομοθεσία και επηρεάζουν με τον ένα με τον άλλο τρόπο όλους ή μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων».

Στο φιλοδώρημα. Εισάγεται αφορολόγητο για φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ το μήνα

-Στη κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, είτε έχουν «μπλοκάκι» είτε όχι.

Στην διαδικασία και συγκεκριμένους χρόνους υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σε μόνιμη βάση χωρίς παρατάσεις. Θα υπάρχουν ημερομηνίες που ισχύουν παγίως και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Ορίζεται σταθερή ημερονηνία υποβολής από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου. Εισάγεται κλιμακωτή έκπτωση 2% έως 4% για γρήγορη και εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος.

Αναλυτικά:

• 4% αν η δήλωση υποβληθεί 3 μήνες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας (31 Ιουλίου) και πληρωθεί εφάπαξ ο φόρος που αναλογεί,
• 3% αν γίνει 2 μήνες πριν την λήξη προθεσμίας,
• 2% αν η υποβολή και πληρωμή γίνει στο μήνα εκπνοής.

-Σύγχρονο διοικητικό μοντέλο για την ΑΑΔΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ