«Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Για την αμφισβήτηση της υποψηφιότητας του, είπε: «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει. Ας πούμε ότι ισχύει ότι είμαι πρώην πρόεδρος. Ποιος είναι πρόεδρος σήμερα; Παραμένω και de facto και de jure πρόεδρος. Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε για να τα αλλάξουμε όλα και ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα. Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία»

Για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Από κει και πέρα να σας πω ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβαινε απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ότι ήταν «τακτικό λάθος το ότι δεν προσέφυγε σε κάλπες τον περασμένο Φεβρουάριο».

Για την κατάσταση που έχει προκύψει, είπε: «Αυτές οι αρμοδιότητες που ασκούνται αυτήν τη στιγμή είναι αντικαταστατικές. Είδα στο τηλέφωνό μου ότι είχαν κλειδώσει το e-mail. Άρα, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μια άλλη ιδιοκτησιακή αντίληψη στο κόμμα».

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ανέφερε: «Υπάρχει σχέδιο αποκλεισμού μου από την εκλογή αρχηγού και σενάριο αναβολής και ρευστοποίησης του κόμματος, αυτά δεν είναι δημοκρατικές αντιλήψεις». Είπε ακόμη ότι δεν θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ