Μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν καταγραφεί στον Κόλπο του Μεξικού κινείται προς τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων που επισημαίνει ότι ο Μίλτον «μεγαλώνει σε μέγεθος» καθώς κινείται προς τις δυτικές ακτές της Φλόριντας.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στις δραματικές εκκλήσεις των αρχών, εκκένωσαν την περιοχή. Οι ΝΥΤ μεταδίδουν εικόνες απόκοσμης σιωπής στις παραθαλάσσιες συνοικίες γύρω από τον κόλπο της Τάμπα.

Κάτοικοι γέμισαν τα ξενοδοχεία και τα καταφύγια έξω από τις ζώνες εκκένωσης, αντιμετωπίζοντας μια τεταμένη μέρα επιδείνωσης των συνθηκών ενόψει των σφοδρών καιρικών φαινομένων από τον «Μίλτον».

Απώλειες έως και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο τυφώνας «Μίλτον» θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες έως και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο.

Είναι δυνητικά ένα από τα πιο καταστροφικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την περιοχή. Οι ασφαλισμένες απώλειες από το Μίλτον θα μπορούσαν να κυμαίνονται από 60 έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια εάν ο τυφώνας φτάσει απευθείας στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τάμπα, σύμφωνα με αναλυτές της Morningstar DBRS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ