Στις ΗΠΑ, εκατομμύρια κάτοικοι των δυτικώνακτών της Φλόριντα εγκαταλείπουν την περιοχή Τάμπα για να γλυτώσουν από τον τυφώνα Μίλτον, με τον Δήμαρχο να προειδοποιεί πως «αν επιλέξουν να μείνουν δεν θα επιζήσουν»

Σε συναγερμό βρίσκονται και στο Μεξικό, με τουρίστες και κατοίκους να απομακρύνονται για να σωθούν και την πρόεδρο της χώρας να καλεί τον λαό να ψάξει ασφαλές καταφύγιο. Πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα ολόκληρου του πλανήτη για τη φετινή χρονιά, με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνά τα 275 χλμ./ ανά ώρα.

Ο «Μίλτον» ενισχύθηκε γρήγορα σε τυφώνα κατηγορίας 5 στον Κόλπο του Μεξικού, κινούμενος προς τη Φλόριντα. Εκεί, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να δώσουν άλλη μια σκληρή μάχη για την επιβίωσή τους, δέκα μολις μέρες μετα την έλευση του τυφώνα Ελίν. Ένα εκατομμύριο κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή, μετα από παραίνεση των αρχών.

O πολύ δημοφιλής τοπικός μετεωρολόγος Τζον Μοράλες με τρεμάμενη φωνή έδινε την πρόβλεψή του για τον αέρα. «Είναι ένας απίστευτος, απίστευτος τυφώνας. Έχει πέσει 50 μιλιμπάρ σε 10 ώρες. Ζητώ συγγνώμη. Είναι απλά φρικτό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε σήμερα έκκληση στους πολίτες που έχουν λάβει εντολές εκκένωσης προτού ο κυκλώνας Μίλτον αφιχθεί στη Φλόριντα να «απομακρυνθούν τώρα», λέγοντας πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ