Σχολές για υποψήφιους εγγάμους σκέφτεται να δημιουργήσει η Εκκλησία, με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης ημέρας των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, εισηγήθηκε μια σειρά πρακτικών μέτρων με σκοπό να αντιμετωπιστεί η αποδυνάμωση της παραδοσιακής οικογένειας που συντελείται στη σύγχρονη εποχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στις προτάσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται επίσης η δημιουργία κεντρικού ταμείου για την ενίσχυση των κυήσεων, η περαιτέρω ανάπτυξη των Σχολών Γονέων που λειτουργούν με ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η δημιουργία Βιωματικών Ομάδων Γονέων και η διοργάνωση κατασκηνωτικού τριημέρου για οικογένειες.

Σε θέματα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας αναφέρθηκε με εισήγησή του και ο μητροπολίτης Δράμας, Δωρόθεος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρότεινε την εξέλιξη των Γραφείων Γάμων των Ιερών Μητροπόλεων σε Γραφεία Συμβουλευτικής ώστε να διαδραματίσουν τον ρόλο πρόληψης για την εκδήλωση συμπεριφορών βίας μέσα στην οικογένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ