Με πολύ υψηλές πληρότητες για την εποχή κινείται ο Σεπτέμβριος ενώ και ο Οκτώβριος στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τρέχει με κρατήσεις στα ξενοδοχεία που αγγίζουν το 70%, λόγω κυρίως γερμανικών και βρετανικών tour operaitors, όπως Alltours, Tui, Jet2.com, με την επέκταση της σεζόν να είναι μια πραγματικότητα.
Ισχυρή ζήτηση από Γερμανούς και Βρετανούς
Η ζήτηση παραμένει ισχυρή με τους Γερμανούς και βρετανούς να συνεχίσουν να ταξιδεύουν προς τη χώρα μας.

Το θετικό momentum για τον Οκτώβριο επιβεβαιώνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία Airdata tracker του INSETE που δείχνουν ότι τον Οκτώβριο οι προγραμματισμένες πτήσεις ανέρχονται στις 2.908.335 θέσεις, αυξημένες κατά αυξημένες κατά 6,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι προγραμματισμένες θέσεις από την Γερμανία φτάνουν τον Οκτώβριο τις 622.000 από τη Γερμανία και τις 590.000 από την Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης φαίνεται ότι σε ορισμένες περιοχής να επιτυγχάνεται και μία μικρή επέκταση της σεζόν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου κυρίως σε Δωδεκάνησα (Ρόδο και Κω) αλλά και Κρήτη.
Όπως ανακοίνωσε προς τους πελάτες της στη Γερ,ναία «με την Alltours, μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας αυτό το φθινόπωρο στην Κρήτη μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και στη Ρόδο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και να επιστρέψετε στο Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο, με απευθείας πτήση της Condor ή της Aegean.

Και οι δύο προορισμοί προσφέρουν επίσης ένα καλοκαιρινό κλίμα το φθινόπωρο με θερμοκρασίες άνω των 20 °C και ιδανικές συνθήκες για την επίσκεψη στους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους».

Ο γερμανικός tour operator προσφέρει πακέτα μέχρι τον Νοέμβριο και σε άλλους προορισμού στη Μεσόγειο σε Τουρκία και Ισπανία.

Επιπλέον 39 πτήσεις από την TUI
Επίσης η TUI έχει ήδη ανακοινώσει παράταση της τουριστικής περιόδου για τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία με προορισμό την Κρήτη μέχρι τις 23 Νοεμβρίου με 39 επιπλέον πτήσεις, ενώ για Ρόδο και Κω επεκτείνει τις πτήσεις μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Πτήσεις μέχρι τον Νοέμβριο έχει ανακοινώσει και ο βρετανικός όμιλος Jet2.com. Ωστόσο και άλλοι μικρότεροι tour operators παρέχουν πακέτα μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πρωταγωνιστές» στον οδικό τουρισμό ήταν οι Βούλγαροι, με 532.363 άτομα να περνούν τα ελληνικά σύνορα το πρώτο τετράμηνο, ενώ ακολουθούν οι επισκέπτες από τα Σκόπια με 468.417 άτομα και από την Αλβανία με 436.162. Αλματώδης ήταν η αύξηση του οδικού τουρισμού από την Τουρκία, κατά 49%, αν και το τελικό νούμερο ήταν αρκετά χαμηλότερο, έναντι των άλλων εθνικοτήτων, φτάνοντας τους 316.817 τουρίστες τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Αναφορικά με τις πύλες εισόδου της χώρας μας η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές κατά 76.000 (+42,4%) σημειώθηκε στον σταθμό των Κήπων με 255.000 και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά 18.000 (+85,9%) στον σταθμό του Κυπρίνου με 40.000 αφίξεις.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σημειώθηκε στον σταθμό της Νίκης κατά 20.000 (-19,4%) ενώ οι αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 84.000 και η μεγαλύτερη μείωση σε απόλυτες διαφορές κατά 15% (-32.000) στον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής με 182.000 αφίξεις.

Οι περισσότερες οδικές αφίξεις καταγράφηκαν στον σταθμό των Ευζώνων (347.000) με τη μείωση να ανέρχεται σε 5.000 (-1,6%).

Παράγοντας προβληματισμού για τον τουριστικό κόσμο είναι και οι πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους συνοριακούς σταθμούς ενώ για την ώρα το FlyOver δεν δείχνει να προσγειώνει… ανώμαλα τις τουριστικές ροές.

Οι πολύωρες ουρές στα βόρεια σύνορα αναμένεται να μειωθούν μετά την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη Ζώνη Σένγκεν και, την κατάργηση, των ελέγχων και στα χερσαία σύνορά μας.
Στον…αέρα οι επιδόσεις απογειώνονται. Σχεδόν 2,5 εκατ. επιβάτες πέρασαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους από το αεροδρόμιο Μακεδονία εμφανίζοντας αύξηση 8%..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ