Εδώ και λίγες ώρες ο Στέφανος Κασσελάκης τυπικά έχει πάψει να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή η πρόταση μομφής εναντίον του, ουσιαστικά έχασε και τον θώκο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε αποκτήσει περίπου έναν χρόνο νωρίτερα. Η απώλεια της θέσης του ήταν και ο λόγος που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του οργάνου, στο οποίο άλλωστε μετείχε ex officio, καθώς δεν ήταν μέλος του.

Πλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μέλος κανενός οργάνου του κόμματος και δεν θα είναι ούτε στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο, ούτε στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή και μένει να αποδειχθεί εάν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις νέες εσωκομματικές εκλογές που θα προκηρυχθούν. Ο ίδιος λέει πως θα διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία, ωστόσο κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί.
Όπως και να ‘χει πάντως, η καθαίρεση του 36χρονου πολιτικού, που μπήκε στην πολιτική μας ζωή αιφνιδίως τέλη Αυγούστου του 2023, σηματοδοτεί την έναρξη μιας κρίσιμης περιόδου εσωτερικών διεργασιών και πολιτικών ανακατατάξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την έγκριση της πρότασης μομφής η Πολιτική Γραμματεία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο για την άμεση χάραξη της πορείας προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, η επόμενη συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών, όπου θα συζητηθούν λεπτομερώς οι όροι διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία και θα καθοριστεί το προγραμματικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει το κόμμα στην επόμενη φάση.
Ο Παύλος Πολάκης, που δηλώνει πως θα κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος, ζήτησε να προκηρυχθούν οι εσωκομματικές εκλογές σε περίπου ενάμιση μήνα από τώρα, και πρότεινε την παραμονή του Νίκου Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επισημαίνοντας την ανάγκη για διατήρηση της συνέχειας και της σταθερότητας στην ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ