Μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης σηματοδότησε την εκκίνηση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι αθλητές παρέλασαν κατά μήκος των εμβληματικών Ηλυσίων Πεδίων προς την Place de la Concorde.

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκε εκτός σταδίου για πρώτη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η κύρια τελετή πραγματοποιήθηκε στην Place de la Concorde, σε μια τέλεια καλοκαιρινή βραδιά στην καρδιά της πόλης, μετά από μια παρέλαση κατά μήκος της Avenue des Champs-Elysees από την εμβληματική Αψίδα του Θριάμβου.

Οι διοργανωτές εκτιμούσαν ότι θα παρευρίσκονταν 65.000 άτομα, ενώ οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν δωρεάν την παρέλαση πριν από την υπαίθρια εκδήλωση με εισιτήριο.

Η πρώτη από τις 11 ημέρες αθλητικής δράσης πραγματοποιείται την Πέμπτη, καθώς η Γαλλία φιλοξενεί για πρώτη φορά θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ήταν η Θεοδώρα Πασχαλίδου και ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος το 2012 στο Λονδίνο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54/55/56 και παράλληλα είχε βγει 17ος στον τελικό της σφαιροβολίας, ενώ το 2016 είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ