Εν αναμονή του δεύτερου γύρου της αυγουστιάτικης κακοκαιρίας, βρίσκονται κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας, αγωνιώντας για τα προβλήματα που πιθανόν να προκαλέσουν οι ισχυρές βροχές (εικόνα πάνω από Ιωάννινα/epiruspost), σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Χθες, μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.

Η πρόγνωση της Τρίτης κάνει λόγο για «μεγάλη συχνότητα κεραυνών» και «τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια»

Στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπονται για σήμερα Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο

β. Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Βροχές και καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα εκδηλώθηκαν σε τμήματα της χώρας τη Δευτέρα.

Χθες έως τις 18:40, καταγράφηκαν 31.828 εκκενώσεις, 3.906 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, που επεξεργάστηκε τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου τρίτης γενιάς MTG-I1 που φέρει όργανο καταγραφής των ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί και αστραπές) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις ξεκίνησαν από την Κυριακή, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τα Ιωάννινα.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη μέση του δρόμου, στέγες ξηλώθηκαν από τον δυνατό αέρα, δέντρα έπεσαν στο οδόστρωμα, ενώ πλημμύρισαν σπίτια που βρίσκονται σε χαμηλά σημεία της πόλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ