Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν 70 μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη. Οι καταγγέλλοντες ζητούν την άμεση διαγραφή του από το κόμμα, κατηγορώντας τον για προσωπική ατζέντα και για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

Ωστόσο, χθες, ο πρώην υπουργός έκρινε σκόπιμο να απαντήσει ειρωνικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες. Η Επιτροπή του απέστειλε την κλήση την 1η Αυγούστου, ζητώντας του να απαντήσει μέχρι τις 5 του μηνός, δηλαδή χθες, και τον κάλεσε να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση.
Ο Σπίρτζης, ωστόσο, αντιδρώντας στις κατηγορίες και φλερτάροντας με την πιθανότητα διαγραφής του από το κόμμα, δήλωσε πως δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, ενώ χλεύασε τη διαδικασία. Σχολίασε ότι του ζητούν να απαντήσει «σε χρόνο που απουσιάζει ακόμη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και αναφέρθηκε στις τρέχουσες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, όπως «το κράτος Δικαίου γνωρίζει πρωτοφανή υποχώρηση, τα εκκαθαριστικά της εφορίας προκαλούν αγανάκτηση σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και μικρομεσαία επιχείρηση, η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος και τα πάγια έξοδα έκαναν πολυτέλεια τις διακοπές για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η Μέση Ανατολή φλέγεται με άγνωστες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή».

Στη συνέχεια, ο Σπίρτζης ανέφερε: «Δυστυχώς αυτή την περίοδο, εκτός από την εργασία μου, ασχολούμαι με την δικογραφία της υπόθεσης των υποκλοπών, των οποίων, όπως γνωρίζετε, υπήρξα θύμα παρακολούθησης, ως απόδειξη της πάγιας στοχοποίησής μου από τη δεξιά». Δήλωσε επίσης ότι θα απαντήσει στην καταγγελία των 70 μελών «σε χρόνο που κρίνω ότι θα έχω διαθεσιμότητα μετά τις διακοπές του Αυγούστου, αφού πρώτα διαβάσω τις δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις που την συνοδεύουν, για να σας απαντήσω με την απαιτούμενη αναλυτική τεκμηρίωση, που ελπίζω να επιθυμείτε».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, προκάλεσε εκ νέου την Επιτροπή Δεοντολογίας, αφήνοντας αιχμές για τις πιέσεις που ενδεχομένως δέχεται, λέγοντας: «Αν οι πιέσεις ή το καθήκον σας και όχι ο κανονισμός ή το καταστατικό, σας επιβάλλει την λήψη απόφασής σας εντός του Αυγούστου, μπορείτε να πάρετε την ευθύνη της απόφασής σας και των συνεπειών της, χωρίς τη δική μου απάντηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ