Ένα βήμα πίσω δείχνει να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όσον αφορά τα οικονομικά πεπραγμένα επί αρχηγίας Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε ένα νέο κείμενο, στο οποίο δεν έκανε μνεία σε «μαύρα» ταμεία», ενώ έκανε δεκτές και προτάσεις των διαφωνούντων.

Όπως είπε, «έχει γίνει προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο για να προχωρήσουμε μπροστά. Η πρόθεσή μου είναι ειλικρινής στο να προχωρήσουμε συλλογικά, ενωμένα, μπροστά, γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί».

Κατόπιν τούτου, το κείμενο απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας υπερψηφίστηκε, ενώ εκτενής ήταν η συζήτηση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Παύλο Πολάκη και τη λεκτική επίθεσή του στην γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

Ειδικότερα, οι διαφωνούντες ζήτησαν να υπάρξει πολιτική αποδοκιμασία των όσων είπε ο βουλευτής Χανίων στον τηλεοπτικό «αέρα», ενώ και ο κ. Κασσελάκης νωρίτερα είχε κάνει λόγο για σεξιστικές αναφορές. Τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα καταδικάζει τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αναφορικά με την τύχη των κομματικών μέσων ενημέρωσης υπήρξαν επιμέρους διαφοροποιήσεις από τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, μιας και αρκετοί έθεσαν θέμα βιωσιμότητας και προοπτικής. Η πρόταση για κομματικά ΜΜΕ είναι το 45% της κρατικής επιχορήγησης να πάει στις διοικήσεις και μέχρι τέλος του μήνα να παρουσιάσουν μια βιώσιμη πρόταση, ενώ από αύριο θα υπάρξει οικονομική εξόρμηση. Μελλοντικά δε, μπορεί να αυξηθούν και οι εισφορές των βουλευτών και των ευρωβουλευτών υπέρ του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ