Ξεκάθαρο μήνυμα πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να καθαρίζει γκράφιτι και μουντζούρες έστειλε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, αναφέροντας παράλληλα πως ηλικιωμένοι που συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού, τις προηγούμενες ημέρες, δέχθηκαν απειλές. «Αυτήν τη δικτατορία της ασχήμιας και της μουντζούρας σε αυτήν την πόλη θα την αντιμετωπίσουμε χωρίς καμία αναστολή και χωρίς να κουραστούμε, όσο και αν ξαναγράφουν την επόμενη μέρα τους τοίχους και τις πλατείες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης.Στον ορισμό εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τα αδέσποτα προχώρησε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος προανήγγειλε σειρά μέτρων για τη διαχείριση των ζώων που βρίσκονται έξω στον δρόμο. Το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τζελέπης, ο οποίος κατά την ομιλία του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου περιέγραψε τα όσα δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.Σημειώνεται ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου έως τις αρχές του επόμενου έτους προκειμένου να αυξηθούν οι περιθάλψεις των αδέσποτων και στειρώσεις. «Έτσι ένα οικονομικό βάρος από τις πλάτες των εθελοντών και των φιλοζωικών θα μεταφερθεί στον δήμο για να υπάρχει και ολοκληρωμένος σχεδιασμός», τόνισε ο κ. Τζελέπης. Η λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου αναμένεται να έχει δυο βάρδιες κτηνιάτρων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται πολλά περισσότερα περιστατικά.
Τη μνήμη των 57 νεκρών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2023, θα τιμήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς στο επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί ένα μνημείο στην μαρμάρινη προβλήτα που εντοπίζεται στο ύψος της παλιάς παραλίας της πόλης, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα, το μνημείο θα είναι ένας ασύμμετρος βράχος σκαλισμένος σε μάρμαρο, πάνω στον οποίο θα «ριζώνει» ένα δέντρο φτιαγμένο από μέταλλο με ανοιχτά κλαδιά που θα τείνουν προς τον ουρανό. Επίσης, το έργο προβλέπει να υπάρχουν διάσπαρτα φύλλα στα κλαδιά και στη βάση του δέντρου, τα οποία θα σηματοδοτούν τη συνέχεια της ζωής μετά το έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζουν οι γονείς, οι συγγενείς των 57 ψυχών που χάθηκαν στο δυστύχημα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε με παρέμβαση του ο επικεφαλής του συνδυασμού Θεσσαλονίκη Μακεδονία Στέργιος Καλόγηρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ