Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράθυρο να μείνει η μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, εξετάζουμε πρόσθετους περιορισμούς στο Airbnb
Θα κάνουμε τα δέοντα με το ζήτημα του ΦΠΑ στον καφέ, αφού λάβουμε υπόψη την αυξημένη τιμή της πρώτης ύλης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM, μιλώντας για την ακρίβεια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού.

«Προφανώς, θα λάβουμε υπόψιν μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί», είπε ο πρωθυπουργός. «Ο καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ. Θέλω να θυμηθείτε ότι μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ, αλλά δεν είδαμε καμία μείωση στις τιμές, αλλά είναι δεδομένο ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και ο καφές».Στο σπίτι μας κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις για την ακρίβεια όπως σε κάθε σπίτι. Έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουμε στηρίξει από την αρχή της πανδημίας τα νοικοκυριά και με ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την ακρίβεια.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις
«Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στο airbnb και εξετάζουμε αν υπάρχει λογική για πρόσθετους περιορισμούς αλλά όχι σε όλη τη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό επιτελείο είναι σε φάση διερεύνησης ενός σύνθετου προβλήματος.

Από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες η επέκταση της επιστολικής
«Η επιστολική ψήφος είναι ένα επίτευγμα δημοκρατίας, μια τομή», είπε ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ