Για καθυστερήσεις στο έργο της ανάπλασης της αγοράς «Καπάνι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες.«Το Καπάνι υπάρχει από την Τουρκοκρατία. Η τελευταία παρέμβαση στην αγορά -μια μερική παρέμβαση, πρόχειρη- έγινε επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 1997. Τότε μπήκαν κάποια στέγαστρα, αλλά οι ατέλειες ήταν πολλές. Από τότε δεν είχε γίνει τίποτε στην αγορά και για αυτό δημιουργήθηκε αυτή η άσχημη κατάσταση»Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, η ανάπλαση ήταν απαραίτητη, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος λουκέτου στην αγορά, αφού δεν πληρούσε τους υγειονομικούς όρους. Τα έργα μάλιστα γίνονται τμηματικά σε πέντε περιοχές.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης που βρίσκεται σε εξέλιξη το Καπάνι αποκτά τις αναγκαίες υποδομές για τη σωστή λειτουργία και την ανάπτυξή του, καθώς σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ γίνονται εκτεταμένες εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.Το έργο ανάπλασης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αφορά την αγορά Βλάλη και συγκεκριμένα την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους, Ερμού και Βενιζέλου. Ειδικότερα, αναβαθμίζονται οι πεζόδρομοι Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκληπιού, Χαλκέων, Κυδωνιάτη, Σπανδώνη κ.ά. Παράλληλα προβλέπονται ανακατασκευές πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας, έργα φωτισμού και νέες δενδροφυτεύσεις όπως και η αξιοποίηση εφαρμογών έξυπνης πόλης.
Η παρέμβαση για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου στο Καπάνι υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που προχωρά σε διαγωνισμό για την αναβάθμιση των προσόψεων στα καταστήματα, ώστε αυτά να αποκτήσουν ενιαία αισθητική. «Πρόκειται για ομοιόμορφες τέντες, στόρια και επιχρίσματα στις προσόψεις των καταστημάτων, ώστε να υπάρξει μια ταυτότητα ενός έργου ευρωπαϊκού», .
Το έργο, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».